Vi börjar se ljuset i tunneln

I lördags mötte M mig efter jobbet, vi plockade upp Atlas och åkte sedan tillbaka till Coops parkering för lydnadsträning. Vi gick igenom momenten i startklass, förutom ”hopp över hinder” och följsamhet då vi dels inte hade något hinder och dels för att både jag och M har rätt bra koll på följsamheten redan. Det behövde inte tittas på just då.

”Sitt under marsch” gick helt okej, första gången var jag lite otydlig vilket gjorde att han reste sig när jag skulle gå runt honom, men andra gången lärde jag mig av mina misstag och var tydligare, vilket gjorde att momentet blev korrekt utfört. Efter att jag gått runt honom och fortsatt i framåt marsch tappade han dock blickpunkten, men höll sig i korrekt position. Att inte glömma är att uppvärmingen pågick i cirka 2 minuter, en längre uppvärming och han hade inte tappat blickpunkten. Ändå nöjd med momentet i sin helhet.

Inkallningen gick också helt okej, men även det momentet gjorde vi två gånger. Första gången tjuvstartade han på kommendering av M, andra gången satt han kvar tills jag kallade in honom med ett fint avslut. Däremot måste vi fortsätta att jobba med stadgan i sittande position. Tidigare tjuvstartaden han jämt, han vet vad det går ut på och han vet precis vad han ska göra. Den senaste tiden har vi tränat mycket på stadgan, vilket gjorde att han satt kvar och inväntade mitt kommando. Däremot hade han säkert tjuvstartat om jag låtit honom sitta i 30 sekunder till, så vi måste fortsätta jobba med tidsvariation samt störning i form av kommendering från folk runt omkring.

Fjärrdirigeringen gick även det helt okej. Han satt kvar, jag stannade samt kallade in honom på kommendering av Miriam och han lade sig. Inte så pass snabbt som jag vill att han ska lägga sig, men det är tillräckligt bra för startklassen. Vi kommer att fortsätta jobba med teknik och hastighet i läggandet. Återgången gick även den bra, men när jag är tillbaka i startposition vill han sätta sig lite snabbt. Precis som i inkallning måste vi fortsätta jobba med tidsvariationen även i detta moment. Däremot lyssnade han till mina kommandon, och inte till Miriams kommdenring 🙂

Sedan var det dags för apporteringen. Ni som har följt min blogg vet vilka problem vi har haft med det, då han knappt har något föremålsintresse så länge föremålet inte rör sig. Vi har jobbat en del med detta. I lördags lämnade jag Atlas, promenerade framåt tills kommendering på att lägga ner apportbocken, fortsatte ytterligare några meter och stannade även här på kommendering. Kallade in honom, och visst sprang han förbi, men han kom på sig själv med att det faktiskt låg något där, så han vände och plockade upp apportbocken. Att han istället för att komma in till mig körde segervarv på parkeringen är en sak, men jag är nöjd med hur det har utvecklats på så kort tid. För två månader sedan hade han knappt noterat att den låg där, han hade utfört momentet som att det var en regelrätt inkallning, så jag är nöjd. Framsteg! 🙂

I sin helhet måste vi fortsätta jobba med tidsvariation i stadgan, att i inkallningen endast kalla in honom 1/10 gånger, och i fjärren be honom sätta sig från läggande i startposition lika sällan. Samt jobba ordentligt med störning i form av kommendering! 🙂 Kanske vågar jag anmäla oss till tävlingen i maj, det skulle i sådana fall bli vår debut. En debut där fokus ska ligga på glädje och där jag ska intala mig själv att det bara är en helt vanlig träning, där fokus inte alls ska ligga på uppflyttningsresultat. Även om detta kommer att bli svårt för mig, då jag alltid pressar mig själv till 110%, så måste jag försöka se bortom det. Både för min och Atlas skull 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.