Mars månad

Den senaste tiden har det inte blivit så mycket planerade träningar, inte en enda träning där vi faktiskt packat väskan och åkt iväg. Jag började jobba för en månad sedan, efter att ha varit sjukskriven och därmed stått utan arbete i 2 år, så all min energi har gått åt att arbeta. Mellan arbetspassen har jag varit tvungen att vila då jag har en lite längre återhämtningsperiod nu efter sjukskriven än vad jag hade tidigare. Men, självklart har vi tränat lite i alla fall, men vi har hållit oss på hemmaplan. Lite dragträning har det bland annat blivit, då vi bor så lyxigt att trafik knappt existerar här på byn så har vi kunnat ta sparken med start från utanför dörren. Himla smidigt i perioder som dessa! Vi har även jobbat en del med tekniken i läggandet och sättandet, som ett första steg i fjärrdirigeringen. Får jag till tekniken och därmed hastigheten från början, slipper jag träna om momentet senare. Nu kommer vi att arbeta med detta enda tills det sitter i ryggmärgen! 🙂

Vi har även jobbat en del med att väcka bakdelen ännu mer i det fria följet/följsamheten. Han har verkligen börjat få till det, men med tanke på att han för 6 månader sedan knappt visste att den existerade, så jobbar vi en del med det för att se till att även han förstår att det inte finns några tvivel till att den faktiskt finns där 🙂 Vi har därför tränat runt fuktiga fläckar i marken, på cirka 1 meter som max i diameter, och bara gått runt, runt och runt för att sedan fortsätta rakt fram och göra en västersväng i 90 grader. Detta tröttar ut honom något så fruktansvärt, så detta är något vi börjat göra som uppvärmning, istället för att bara gå fram och tillbaka som vi tidigare gjort. Då får han därefter vila en stund, innan vi börjar träna på annat. Skulle jag istället göra tvärtom, att jag gör denna övning i slutet, kommer han inte att orka fokusera och därmed göra det slarvigt. Denna övning, tillsammans med pallen, har börjat ge resultat 🙂

 

Idag var vi även ute och promenerade i dragsele. Första biten fick han gå i halsband, så att kunde göra ifrån sig ordentligt, innan jag satte på honom dragselen. När dragselen är på får han inte göra annat än att fokusera framåt 🙂 Vi varvade lite, för att han ändå bitvis skulle få ”läsa eftermiddagsposten”, och för att jag vill köra korta men intensiva pass hela tiden. Vi fick även ett hundmöte när han arbetade i selen, vilket han noterade och var nyfiken på, men med en påminnelse från mig att fortsätta arbeta framåt bröt han och lade om sitt fokus. Duktig kille! 🙂 Även om vi inte gick jättelångt, var han trött när han kommit hem efter att ändå ha dragit runt på mig under en tid. Till skillnad från när han drar mig på spark/kickbike så får han ju faktiskt jobba i ett helt annat motstånd när jag promenerar bakom honom, så jag förstår att han ändå var trött när vi kom in 🙂 En lyckad dag med andra ord, och strålande sol och 5 plusgrader fick vi också! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.