Att jobba upp ett föremålsintresse

I lördags for jag och Liam till hundhallen för ett lydnadspass. Tess & Frodo fick stanna i bilen, då jag ville börja med att jobba lite med apporteringen, att jobba upp ett föremålsintresse. Två likadana bollar hade jag med mig, och sedan lånade jag en apportbock från hallen. Började med att kasta lite boll med honom, då jag inte vill blanda in apportbocken för tidigt i passet då det tidigare varit en koflikt oss emellan just angående den. Han tyckte det var jättekul, och sprang som aldrig förr. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Sedan gick jag och hämtade apportbocken, som jag nu för tiden använder som en vanlig leksak. När han såg att jag hade den i handen, så bara struntade han helt i bollarna. Jag blev helt förvånad, för tidigare har han ju sprungit till andra sidan huset så fort jag tagit fram den där apportbocken. Den där konflikten vi har haft har tärt på oss, men nu är vi på väg tillbaka! 🙂 Jag kastade först den ena bollen, som han sprang på, men när han insåg att det var en boll så lät han den ligga och sprang tillbaka till mig, Jag kastade den andra, som han bara följde med blicken. När jag höll fram apportbocken, satte han sig ner och väntade på att jag skulle kasta den. När jag väl kastade den sprang han efter den, greppade den och sprang segervarv. Snart kanske vi faktiskt kan börja träna själva momentet, samtidigt som jag måste hejda mig för att inte gå för fort fram 🙂

Efter en vila var det dags för pass två. Atlas har varit så jäkla duktig, jobbat otroligt fint och fokuserat. Vi har ju jobbat jättemycket med hans fokus bland andra hundar och hans störningskänslighet, och i lördags fick jag verkligen ett kvitto på att det har givit resultat. Trots att Liam och Frodo lekte runt oss konstant, tappade inte Atlas sitt fokus. Trots att Liam kastade leksaker precis framför Atlas, som Frodo sprang som en galning efter för att sedan passera Atlas igen på tillbakavägen, störde inte ut honom. Jag är så stolt och så lycklig över framstegen som vi har gjort tillsammans, på så kort tid. Älskade hund, vad han är duktig.

Tess & Frodo har också varit med inne i hallen, och Tess har suttit uppbunden medan vi har tränar med Atlas & Frodo. När Atlas fick pausa mellan varven tränade jag lite med Tess, för hör och häpna, hon var taggad på lydnadsträning! Det händer kanske 2 gånger per år, om man säger så, och då tröttnar hon ändå ganska fort. Vi körde lite ingångar då det är något av det vi jobbat mest med tidigare, och trots lite snea sättanden jobbade hon överraskande fint. Hon sökte till och med ögonkontakt i fotgåendet, vilket hon inte gjort sedan vi slutade tränade lydnad när hon var ca 2 år. Hon var taggad till tusen! På henne har jag tre ingångar. ”Fot” som betyder att hon ska komma in på min högra sida och runda mig för att sätta sig i fotposition på vänster sida, ”hit” som betyder att hon ska in på vänster sida direkt och ”kom” som betyder att hon ska springa och sätta sig framför mig. Hon hamnade lite snett i ”hit”-ingången, vilket inte är så konstigt när hon har världens längsta rygg 🙂 Det var precis av den anledningen som jag började jobba med ”fot”-ingången istället. Hon var så taggad att hon till och med behövde hejda sig från att tjuvstarta, haha… Härligt att se att hon faktiskt också kan, ibland 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.