Planering

Igår åkte jag bort till Miriam för att göra upp en lättöverskådlig planering för hundträningen, där mål sattes upp och delmål skrevs ned. Att träna hund är roligt, men ännu roligare blir det om det är organiserat. Om man dessutom för anteckningar för varje träning, är det lätt att gå tillbaka och se vad man egentligen har lagt tid på, om något moment helt plötsligt inte sitter som det tidigare gjort. Att då också vara noga i sina anteckningar, där man exempelvis inte skriver att ”vi idag har jobbat med fotgåendet” utan snarare att ”vi idag har jobbat med utgångsposition och vänstersvängar i fotgåendet” så blir det mer precist och lättare att utvärdera efter en tid 🙂

Ikväll är det dags för pass 2 med lydnadsgruppen, och målet för dagen är att kunna jobba med fotgåendet i mer än de sista 5 minutrarna. Beroende på hur fokuserad han är på mig, så jobbar vi antingen med position i rörelse eller uthållighet i utgångsposition. Sist fick vi inte till någon direkt lydnadsträning förrän de sista 5 minutrarna, och då fokuserade vi egentligen bara på kontakt och följsamhet, samt uthållighet i utgångsposition. Att lägga fokus på position i rörelse när jag är och petar på detaljer kändes inte riktigt aktuellt när han fortfarande var uppstissad av de facto att det var en del andra hundar på plats. Vi får se vad kvällen erbjuder, jag är taggad (men samtidigt lite smånervös) inför kvällens pass. Det blir nog bra det här, till slut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.