Bra jäkla pass idag!

Idag var det dags för andra passet med lydnadsgruppen. Förra veckan gick det ju sådär, Atlas satt mest och skrek av (glädje)frustration och låste sig, och jag var glad över att vi ändå de sista 5 minutrarna fick till lite regelrätt lydnad. Idag åkte jag dit med en inställning att vi skulle lyckas med åtminstone 10 minuters regelrätt lydnadsträning. Jag for till ICA på vägen till träningen för att bunkra upp med kycklingkorv (då jag känner att det kanske blir lite mycket när han slukar i sig en hel tub med skinkost) för att på så sätt ha någonting riktigt gott att belöna med under kontaktövningarna som förhoppningsvis skulle kunna ske, utan att han låser sig helt. Jag mötte Miriam och hennes sambo utanför 30 minuter för tidigt, och gick in och satte oss i fikarummet sålänge för att invänta resten. Väl på plats var ett annat ekipage även de tidiga, så vi satt tillsammans och pratade lite om hur vi alla skulle lägga upp träningen osv. När klockan väl slog 19:00 var det dags att ta sig ut till hallen, och än så länge hade inte några andra ekipage börjat rulla in. Skönt kände jag, då kanske vi kunde få till lite bra träning idag. Det ekipage som redan var där, bortsett från Miriam och Dutch som Atlas nu är så himla van att träna med, var ett av de ekipage som Atlas faktiskt lyckades träna intill förra veckan, så där var jag inte så orolig. Vi fick till några bra moment, innan jag gick och satte mig för att fixa med korven innan resten skulle dyka upp. Jag kör även lite kontaktövningar med Atlas, för att han skulle bibehålla sitt fokus på mig då det trots allt var andra tränande ekipage i hans närhet. Han höll ett jättefint fokus, trots att ännu ett ekipage entrade hallen. ”Helt fantastiskt”, tänkte jag.

Fler ekipage var på igång, och då Miriam såg vårt fina samarbete pushade hon mig till att faktiskt träna, till att sluta se för mycket framåt i tiden (då jag kände att han kommer att vara överallt förutom hos mig när fler ekipage entrar hallen) och bara lita på mig själv och att Atlas faktiskt visst kanske klarar det alldeles galant. Jag tänkte att, ”vad är det värsta som kan hända, i värsta fall får jag väl bara gå och sätta mig igen och hålla avstånd och fortsätta med mina kontaktövningar”. Jag reste mig upp och gick bort en bit på plan (hallen är ganska liten så trots att jag stod på ena sidan är det fortfarande nära andra ekipage) och tränade på teknik i läggandet, lite fotgående och startposition. Andra ekipage kom nu in i hallen, med totalt 3 hundar, och visst att han tappade lite fokus, men han var lätt att bryta och var fortfarande väldigt arbetsvillig. Tänk vad bra det är att ha en vän som pushar en i rätt riktning, när man kört fast lite och inte riktigt vågar ta steget att utmana sig själv. Atlas blev ju faktiskt egentligen inte så utmanad av detta, då det var betydligt lättare för honom att koncentrera sig när vi faktiskt höll på med lite snabba moment och inte var stillasittande. Det hade aldrig gått förra gången, eftersom han låste sig och blev relativt okontaktbar, men eftersom han redan från start varit fokuserad på mig så gick det faktiskt betydligt lättare än vad jag trodde.

Hör och häpna, vi fick till ett riktigt bra lydnadspass idag! Han behöll ett jättefint fokus under hela träningen. Under hela den timmen som vi faktiskt spenderade i hallen, trots att det var helt nya hundar i hallen. Trots att 3 av 5 hundar var helt nya för honom, skötte han sig så otroligt fint. Han tappade fokus när andra hundar skällde, men det var lätt att bryta honom och inte ett ljud gav han ifrån sig. Han vände egentligen bara bort blicken och tappade fotposition. I början skällde han till några enstaka gånger, när andra hundar gjorde detsamma, men annars har han varit tvärtyst.

Från att vid första passet med lydnadsgruppen sitta och skrika av ren (glädje)frustration och låsa sig helt, till att andra passet (med helt andra hundar) jobba fint och fokuserat med mig under hela timmen… Ja, det är enorm utveckling och en utveckling jag inte ens vågat hoppats på skulle komma såhär fort. Han vänjer sig snabbt, hunden min. Dagens pass har verkligen varit ett sådant där ”hallelujah moment”. Det gjorde vi bra.

För att göra dagen ännu bättre har vi också i en tävling på instagram vunnit en snygg gul apportbock med texten ”Fullt Ös Medvetslös” från lg.apporter! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.