Lydnadsträning på byn

Idag var planen att inte göra någonting speciellt överhuvudtaget, tanken var att bara vila och återhämta sig efter gårdagen som var psykisk jobbig både för mig och Atlas, kanske mest för mig. Hann inte mer än att vakna och säga hej då till Liam innan den planen ändrades. Miriam ringde, och frågade om vi inte skulle iväg och träna hund. ”När tänkte du?”, frågade jag, ”typ nu”, svarade Miriam. Det var bara att lägga ner hundfodret i lådan, ett block på 10 kg som legat på tining i ett dygn, som sedan skulle in i kylen, ge hundarna frukost, äta någonting själv och göra sig i ordning. På med täcken på hundarna, ner med hundgodiset i fickan och sedan var det dags att ge sig av. Vi bestämde oss för att träna med störning idag, vilket jag & Atlas verkligen behöver göra. Vi åkte därför till ICA för att köra ett lydnadspass på parkeringen intill.

I början var Atlas något ofokuserad, men han skällde inte mer än en gång då Miriam & Dutch försvann runt husknuten när de gick i förväg, annars var han tyst men inte riktigt där tillsammans med mig. Det tog kanske 10-15 minuter innan han landade i den här nya miljön som idag krävde fokus, men därefter gick det bra och vi fick till ett lyckat lydnadspass. Han hamnade lite långt fram i fotgåendet emellanåt, men inte så pass mycket att det störde vänstersvängarna. Jag tycker ändå att han jobbade fint, med tanke på störningen. Det var en del människor i rörelse, bilar som kom och skulle parkera, men han höll trots allt fokus. Han fokuserade så pass mycket att jag till och med vågade släppa kopplet och gå undan 5-10 meter, där jag faktiskt litade på att han skulle sitta kvar. Han svek inte mitt förtroende, inte en enda gång. För cirka ett år sedan hade vi aldrig kunnat lydnadsträna tillsammans med ett annat ekipage i en miljö med mycket störningar. Det går framåt hela tiden, även om allt emellanåt känns lönlöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.