Inkallning i -25,5 C

I och med att Frodo inte fick göra så mycket igår, mer än att vara passiv (vilket såklart är svårt och kräver en del av honom också) så kände vi att han behövde få komma ut och springa av sig. Vi var hemma efter lydnadsträningen strax innan 22:00, och då begav vi oss på en skogspromenad med Frodo. På med michelinjackan (Fjällräven som tål -30), täckbyxor från Arrak, mössa och halsduk samt pannlampa för nu var det dags för en promenad i en relativt sval temperatur (minst sagt)!… Frodo har börjat mogna nu och till skillnad från när han bara var en liten valp (ni vet i den där åldern när ”alla” hundar kommer på inkallning och där valpen är så himla lätt att ha lös för att den fortfarande vill utforska världen tillsammans med dig?) så springer han inte längre iväg och vägrar komma på inkallning. Han höll sig runt oss (eller främst runt Liam helt ärligt, jag är inte så intressant längre) och varje gång han fick för sig att springa i förväg tvärvände han på inkallning. Med tanke på hur kallt det var igår kväll var vi tvungna att hålla ett ganska högt tempo för att inte Frodo skulle få ont i tassarna, för så fort han klivit i djup snö hoppade han på tre ben och behövde hjälp att värma tassen ifråga. Han lärde sig ganska snabbt att man skulle hålla sig i spåret, där det var plogat eller där snön var packad efter att snöskotrarna åkt där tidigare under dagen, vilket gjorde att han klarade kylan bra trots allt. Eftersom han lyssnat så otroligt bra hela rundan (vi släppte honom så fort vi kommit in i skogen) fick han faktiskt gå lös genom samhället hela vägen hem. Väl inne igen somnade de alla 3. Med tanke på att Frodo passivitetstränat med mig i 40 minuter redan, och att Atlas lydnads- och passivitetstränat i 3 timmar, hade någonting uppenbarligen varit fel om de inte varit trötta efter denna dag.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.