Nöta, nöta, nöta

Vi fortsätter att jobba med korrekt position i fotgåendet. Han har under en lång tid gått väldigt snyggt, men alldeles för långt fram, vilket har gjort att vänstersvängarna har blivit ett bekymmer. När jag ska svänga vänster, har jag i sådana fall varit tvungen att gå in i honom och flytta honom med benet, vilket såklart inte fungerar på tävling. Nu sedan cirka 2 veckor tillbaka har jag jobbat mycket med att ändra hans position, att få honom att gå längre bak och inte ha för bråttom fram. Tidigare har han nästan vänt huvudet bakåt för att kunna behålla ögonkontakt, vilket dessutom inte kan vara så skönt för nacken, men nu börjar vi äntligen få till det! Jag har nu slutat att använda mig av food-drive, och belönar istället korrekt position. Än så länge går vi inte längre än kanske 2 meter innan belöning, men vad gör det när han faktiskt håller en fin position 🙂 Det får ta den tid det tar, jag har ju trots allt belönat ett för långt fram fotgående tidigare och självklart tar det ett tag för Atlas att lära om. Så fort han fått till positionen helt och vi kan gå ca 15-20 steg utan belöning, kommer jag att börja ge mig på vänstersvängarna, men först vill jag vara noga med att positionen sitter helt 🙂 Nu ligger han i soffan med huvudet i mitt knä och sover gott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.