Köldkramp

Idag på lunchpromenaden med Tess & Atlas märkte jag väldigt snabbt på Tess att hon började bli väldigt kall. Tidigare år, när graderna börjar krypa ner under -10, har hon fått köldkramp i både fram- och baktassar (1-2 tassar åt gången) och jag köpte därför skor till henne. Enda tills idag har det varit ganska varmt här uppe i Norrland, faktiskt inte kallare än -5 dagtid och många dagar runt nollgradigt, men idag när temperaturen visade -17 förstod jag att den här promenaden måste gå snabbt. Tess hann inte mer än att sätta sig och kissa på tomten innan hon började lyfta lite på ena baktassen. Hon försökte gå och bajsa, men hade nu börjat få ont i ena framtassen också, så hon traska runt ett tag för att hon inte kunde sätta sig med alla tassar i backen. Stackars Tess. Efter att hon gjort ifrån sig ordentligt släppte jag bara kopplet, och Tess sprang upp för bron och stod utanför dörren för att invänta mig och Atlas. Väl inne igen hoppade hon upp och lade sig i sitt alldeles egna hörn i soffan ovanpå en filt, och där har hon legat sedan dess.

Jag tog även ut Frodo & Atlas tillsammans, för att börja vänja Frodo med att promenera i grupp. Än så länge har vi för det mesta tagit ut honom själv, mest för att han behöver gå ut mycket oftare än de andra två, men också för att vi helt enkelt inte orkat träna på just det alla gånger då vi redan spenderat halva dagen utomhus. Jag kan ju lova att energin och viljan hade funnits där, om det inte varit så jäkla rått ute, typ om det var strålande sol och 15-20 plusgrader. Först tänkte jag gå runt kvarteret, inte en jättelång promenad direkt, men tillrckligt lång med tanke på att Frodo och jag under den sträckan skulle träna på att inte dra i kopplet trots att han promenerar med Atlas. Jag lät de kissa av sig först utanför huset, och sedan när jag skulle börja promenera vidare, skulle de såklart börja leka i djupsnön istället. Det slutar med att Frodo har svårt att ta sig därifrån, inte för att han sitter fast, utan för att han fått ont i baktassen. Väl därifrån börjar han även lyfta framtassen, så då bestämde jag mig för att vi skulle gå in och värma oss istället. Jag har inte velat klä på honom tidigare då jag vill att han lägger päls för att klara vintern, jag vill ge honom en chans att anpassa sig till kylan innan jag börjar med hjälper. Efter idag har jag dock kommit fram till att vid dagens gradantal behöver han ha täcke, för att sluta få ont i tassarna. Kanske hjälper det 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.