Bra start på det nya året

Efter gårdagens vilodag hade hundarna en del energi, så jag bestämde mig för att ta med mig Atlas ut för dragträning. Den här sparken är så jäkla rolig, och fort går det 🙂 I och med att Atlas har en förmåga att stanna och kissa emellanåt, kände jag att vi ska börja om med dragträningen nu när sparken har anlänt. Jag bad Liam att ta med sig Frodo ut på gatan (vill inte lämna Frodo ensam hemma alltför länge) och kalla på Atlas när vi är redo lite längre ner på gatan. Väl framme hos husse skulle han belöna Atlas med mjukost. Han var lite drögstartad (Atlas, inte sambon) men när han börjat förstå vad han skulle göra hjälpte jag till genom att själva sparka en del för att hjälpa honom upp i hastighet, och sedan gick det fort vill jag lova. Att husse stod med mjukost var inte jätteintressant, utan han sprang istället förbi och stannade lite längre fram efter att jag bromsat genom att sätta ner ena foten i backen (bromsen har inte kommit än). Han fick då mjukost av mig istället då husse var totalt ointressant. Vi provade en sväng till, och även den här gången sprang han förbi husse. ”Vad bra”, tänkte jag, ”då fortsätter vi!”. Tanken var att åka ett varv runt kvarteret, men självklart skulle vi stöta på 3 hundar inom loppet av 150 meter, så vi fick stanna till hela tiden då Atlas inte fixar att endast passera riktigt än. Jag försökte även svänga, och visst har jag lärt mig hur man gör nu, men det underlättar om man får med sig hunden…. ^^ I veckan kommer mitt midjebälte, och då ska vi ut på lite längre promenader och träna på höger och vänster. Det verkar som att han helt har glömt vad det innebär, åtminstone framför en spark 🙂

Även om vi stötte på en del hundar och att han inte riktigt villa svänga där jag tyckte att vi skulle göra det så var han duktig, och jäklar vad roligt vi hade! En annan sak som måste förbättras är Atlas kondition, där har han tappat en del och det märks i draget. Framför allt idag då snön som ligger är väldigt ”tung”, eller vad man ska säga, vilket gör att jag känns tyngre än om det hade varit nyplogat och packat underlag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.