Hunden som inte kunde morra

Ja ni, Atlas har under de senaste månaderna förändrats en del. Jag har fått lyssna till ljud jag aldrig någonsin hört tidigare. Ja, till och med tänder jag aldrig sett tidigare (ja, om jag inte själv bidragit då förstås) har jag nu fått se. Att Atlas, som är hundvärldens minglare, skulle både morra och visa tänder trodde jag aldrig. Jag började helt ärligt fundera kring om han överhuvudtaget var kapabel till det, för under de 3 åren jag har fått äran att vara hans matte är de här saker jag aldrig tidigare fått erfara. Oavsett vilka situationer jag utsatt honom för, oavsett vilka individer han har träffat, har jag aldrig sett tillstymmelse till att något ont skulle finnas i denna individ. Men, sedan Frodo kom in i bilden har han visat att även han kan. Att få hem en valp som är precis lika dryg som han själv var i denna ålder, var ingenting han hade räknat med. Han har dessutom börjat tröttna på att Tess kör med honom, och det har han visat för hela kvarteret. Tess får inte längre springa runt och låta som hon annars ofta gör (det är ju schäfer i damen), åtminstone inte precis bredvid honom när han faktiskt försöker få till lite vila sådär på eftermiddagen. Nej, då säger han ifrån. När det kommer till Frodo är han inte alls lika hård på det här med att få lite lugn under vilan, det är till och med okej att han använder honom som ståbräda lite snabbt när han ska upp i soffan till husse. Men det finns en gräns. Kliver han på svansen, då jäklar ska han veta att det där är ett jäkla beteende som inte uppskattas för fem öre. Nej, Atlas har absolut förändrats, men inte till det sämre. Helt ärligt tycker jag att det är bra att han faktiskt säger ifrån om han känner att något inte är helt okej, så länge han håller det på en schysst nivå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.