Premiärtur

Idag har jag äntligen, med lite hjälp, lyckats montera ihop hela sparken som jag fick i julklapp av världens bästa sambo. Det var inte helt lätt att få dit medarna och fotstöden, då de skulle slideas på och kändes alldeles för trånga, men efter att ha hamrar dit dem sitter de numera som berget. Jag skyndade mig ut för att hinna köra en premiärtur innan mörkrets inbrott, så jag rastade Atlas lite snabbt innan det bar iväg. Vi har ju dragtränat rätt mycket tidigare, både på atv och kickbike, så draget i sig är inget nytt för honom men att ha en spark bakom sig var däremot en nyhet som tåldes att diskuteras… 🙂 I början hade han vissa åsikter, han hoppade runt och körde med lekinviter samtidigt som han skällde glatt. Han visste nog inte riktigt hur han skulle reagera, skulle jag tro 🙂 Efter att ha bekantat sig med denna pryl började han springa framåt, och jag försökte hålla balansen på den där sparken som jag aldrig någonsin provat tidigare vilket gick sådär. Ja alltså, de här fotstödet känns större när sparken står still… Efter att ha fått kontroll på vart jag ska sätta fötterna kom första kurvan, där jag var tvungen att hoppa av då jag inte lärt mig hur mycket kraft jag måste lägga på medarna för att svänga. Efter första svägen, och en total sträcka på kanske 20 meter, kände jag att jag hade kontroll över det hela och Atlas sprang som aldrig förr. Jag tänkte att vi skulle ta en högersväng lite längre fram, men Atlas har nog glömt det här med höger och vänster så vi fortsatte helt enkelt rakt fram. Det gick rätt snabbt, man väger ju inte så mycket ståendes på medar ovanpå snö, så att köra lite längre distanser går nog på nolltid 🙂 På väg tillbaka gick det däremot segare, Atlas skulle nosa invid vägkanten och ha sig så jag ringde till Liam som fick komma ut och ropa på honom. Jag rastade honom inte ordentligt innan vi begav oss ut på nya äventyr, så det här med att han ville in till vägkanten var egentligen inte så konstigt och helt mitt fel. Tillsammans med husse sprang han hela vägen tillbaka till huset.

Det här var så jäkla roligt, garanterat det roligaste jag gjort på länge. Imorgon ska jag rasta honom ordentligt innan vi ska ta oss en lite längre dragrunda! 🙂 Förhoppningsvis kommer även bromsen snart (paketet var tydligen uppdelat i två olika leveranser av någon anledning), så jag slipper bromsa med fötterna… ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.