God Jul!

Igår var det ju julafton, och vad är inte en bättre start på dagen än ett lydnadspass i hamnen? Det var riktigt kallt igår och att träna i hamnen utan vantar var ingening jag rekommenderar, så det vart ett kort, men intensivt, pass. Lite fotgående och stadga för Atlas, och fotgående och ”ligg” för Frodo, så satt vi snart i bilen på väg hem igen. Passen gick bra, Atlas var lite ofokuserad stundvis men när han väl koncentrerade sig var han grym. Vi ska fortsätta att träna på nya platser. Jag har jobbat med att få bak honom ordentligt, genom att köra food-drive på honom, för att han ska hitta tillbaka till rätt position igen 🙂 Även Frodo skötte sig bra, och han börjar få in en bra position och en väldigt härlig attityd i fotågendet. Ska bli så kul att se hur han utvecklas sedan när han dessutom börjar få lite tryck i de där björntassarna! 🙂 Han har även levlat upp vad gäller att stanna kvar i liggande position. Trots att Liam satt på huk när han gav kommandot, och sedan reste sig upp, låg Frodo kvar under hela momentet. Lydnaden på den där mallen börjar arta sig 🙂

Vi passade också på, så fort vi kom in, att gå en dw-runda innan jullunchen för att ha nöjda trötta hundar här hemma. I och med att det snöat mycket den senaste tiden, körde vi faktiskt dw på byn. Jag vet att det är asfaltsvägar, men frågan är hur stötdämpningen blir om det ligger packad snö ovanpå? Jag har försökt googla på det, utan att bli klokade. Det står att det går bra att dra på snö, men ej på asfalt. Jag tolkar det som att man därmed kan dra på snötäckt asfalt (om snön är packad), men ej på ren asfalt. DW-rundan igår blev dock lite väl kort, dels för att jag inte visste riktigt exakt hur ”tillåtet” det var, och dels för att jag inte hade jättemycket tid innan jullunchen var klar. Att dra kätting på packad snö (plogad gata) gör ju att kättingen glider något så extremt, så det blev inte mycket dragvikt där inte. Så länge vi faktiskt promenerade och rörde oss framåt skötte sig hundarna väl, men så fort jag stannade till för att exempelvis ta bilder på dem, skulle ju den där schäferliknande hunden springa runt i cirklar. Jäklar så enerverande det var… Min familj är uppe hos oss över jul och stannar till den 30e december, och Tess beter sig ju fruktansvärt fjantigt när framför allt ”morfar” är här. Håller på att bli galen på hur min far skämmer bort och daltar med den där Tess, men jag får väl se det positivt, Tess blir i alla fall lycklig när han kommer och hälsar på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.