Ensamhetsträning

Idag har vi inte gjort så mycket mer än tagit det lugnt. Jag känner att jag efter gårdagens lydnadsträning inte riktigt är tillräckligt frisk än, då jag igår kväll fick tillbaka en kraftig huvudvärk (man får se det positivt, migränen höll sig i alla fall borta även om det var nära där ett tag). Däremot var jag tvungen att åka iväg och handla och då också passa på att panta lite flaskor som legat i köket jag vet inte hur länge, så jag passade på att för omväxlings skull lämna Frodo hemma. Ensamhetsträningen är ändå precis lika viktig som all annan träning, för att jag och Liam ska få ihop vardagen. Vanligtvis brukar Tess & Atlas sitta tillsammans i köket som vi då spärrar av med kompostgaller, men i och med att Frodo emellanåt inte kan låta Tess vara då hon är roligast i världen, fick Tess istället vara i vardagsrummet och killarna i köket. Både Tess & Atlas är trygga med att lämnas ensamma, så då fick Atlas även agera valpvakt. Jag åkte inte längre än till grannbyn, och var borta i cirka 25 minuter. När jag svänger av motorvägen stänger jag av musiken i bilen för att kunna höra om Frodo, när jag börjar närma mig huset, skäller. Jag svänger in på vår gata, och han är knäpptyst. Han börjar inte skälla förrän jag parkerat på garageuppfarten och stängt förardörren, vilket känns helt okej. Dessutom ser jag att Tess ställt sig med framtassarna på fönsterbrädan för att se vad som egentligen försiggår på hennes mark, vilket såklart bidrar till Frodos uppförande. När jag gått upp för trappen och tittar in genom sidofönstret vid dörren, slår Frodo över till vakt och gör sitt bästa för att ”tjuven” inte ska ta sig in, haha. När han sedan inser att det bara var jag, lägger han sig istället knäpptyst vid kompostgallret och bara tittar på mig.

Inne i köket ser det bra ut, mer än att han har lekt med en tom burk från Svenska Djurapoteket. Det känns ändå helt okej, med tanke på att han fortfarande är under träning. Däremot visade han ganska omgående att han behövde gå ut, så jag tog ut honom det första jag gjorde. Jag är ändå glad över att han väntade på att jag skulle komma hem, och att han inte gjorde något inne. Han är trots allt bara 5 månader gammal.

Vi har även under dagen varit ute på en kort promenad i det fina vädret. Äntligen är vintern här, på riktigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.