Lydnadsträning x3

Jag hade ju sett fram emot lydnadsträningen idag, men ungefär 30 minuter innan vi skulle åka kände jag bara att ”nej, den här dagen är värdelös”. Ni vet när man är tidsoptimist och man alltid är svinstressad innan man ska iväg, för att ändå vara där i tid, och precis allt man ska ha med sig bara försvinner? Och man springer runt som en virrig höna och letar efter allt, och är så stressad att man inte tittar ordentligt och säkert letar på samma ställe 14 gånger utan resultat trots att det man söker ligger där? Och när man ska möta någon på stället man ska till, och man får ångest över att man kommer att bli sen? Ja, ungefär så har min morgon sett ut. Totalt värdelös. Kände bara att det enda jag ville göra var att vara hemma och sitta i soffan under en filt, dricka en kopp kaffe och kolla på någon bra serie. Men, väl i bilen med ettans växel i, kändes det ändå mycket bättre. Jag laddade om, och kände att jag för hundarnas skull skulle släppa allt det negativa och istället se det positivt, vi ska ju faktiskt trots allt iväg och träna hund, och nu är vi äntligen på väg.

Väl på plats ringer vi Miriam som ännu inte åkt hemifrån än, hennes bil känns motbjudande att sätta sig i så hon väljer att istället promenera. Skönt, då var det inte bara jag & Liam som blev sena. I väntan på M värmer jag Atlas, som inte direkt visade sig från sin bästa sida. Det kändes som en sådan där ”jag-är-inte-på-topp-idag”-dag. Jag jobbade med lätta övningar och mycket glädje för att få honom lite taggad, och visst hjälpte det lite grann, även om han ändå tappade fokus ofta. Vi var dock även på en ny plats, vilket gjorde att han hemskt hjälpa ville nosa av området gärna 15 varv innan vi kunde börja. Riktigt så mycket tid hade vi inte. Vi måste helt klart börja träna på nya platser oftare, för att få honom koncentrerad på mig oavsett plats. Blir svårt att tro att en tävlingsdebut annars ska gå vägen, haha. Lite vänstersvängar i följsamheten fick vi i alla fall till, innan nättäcket sattes på och det var dags att hoppa in i bilen.

Med M och Dutch på plats tog vi med oss Frodo (som innan deras ankomst också fått värma lite) ut på fotbollsplanen. I början var han mycket koncentrerad på vad D hade för sig, men så fort han lugnat ner sig lite och började fokusera på husse fick de ändå till ett bra lydnadspass. De fokuserade på fotgåendet, och Frodo går riktigt bra. Helt rak position, trots att Liam har en förmåga att titta ner för att se att han faktiskt håller position vilket också gör att han vrider kroppen, vilket kan leda till en hund som senare börjar ploga och därefter hamna för långt fram. Jag gör precis samma sak. Det är omedvetet för oss båda och någonting man måste tänka på konstant. Atlas har ju hamnat ganska långt fram, så honom behöver jag belöna bak alternativ hålla en godis i rätt position för att få bak honom. Nästa gång tror jag att vi ska träna på BK istället, där det (om jag minns rätt) finns utomhusspeglar att tillgå.

När det sedan var Atlas tur var han fortfarande ur form, trots uppvärmning, men vi fick trots allt till ett helt okej fotgående emellanåt. Vi jobbade också på stadgan i inkallningen. Han lade sig ner två gånger, och det har jag endast mig själv att skylla. Jag förenklade inte övningen tillräckligt i början. Efter att ha insett att jag gått för fort fram förenklade jag övningen och lyckades till slut med en inkallning utan ett försök till läggande 🙂

Även Tess har fått lektränat idag. Hon fick runda lite lyktstolpar bland annat, vilket hon tycker är roligt och som vi har gjort mycket under promenader tidigare, och sedan körde vi en platsliggning som hon klarade med bravur trots andra hundar. Hon har glömt en del, men vissa saker sitter fortfarande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.