Imorgon kör vi ett lydnadspass!

Den här kylan tar kål på mig, då min vinterjacka jag köpte förra året försvann spårlöst i flytten så jag springer runt med en bomberjacka i 17 minusgrader. Visst att det här med att klä sig lager på lager är bra, men det spelar mindre roll när den varmaste jackan man äger är ämnad för våren. Jag vet ju att jag packade ner en del vinterkläder, däribland täckbyxor, mössor och vantar, som jag ställde på något bra ställe här hemma, så idag har jag letat rätt på detta. Jag känner att både jag och hundarna börjar tröttna på att träna i vardagsrummet, och imorgon är planen att ta sig ut och köra ett riktigt lydnadspass. Som tur är valde den här kartongen att visa sig ute i garaget, så nu jäklar är jag redo för imorgon! Mina täckbyxor från Arrak och ett par arbetshandskar (nej, de håller inte värmen jättebra, men det är åtminstone bättre än ingenting och som dessutom fungerar i hundträning utan att handskarna glider runt på handen) ligger nu inne på soffan redo att komma till användning. Den här bomberjackan åker på imorgon, med cirka 14 lager kläder på under, och förhoppningsvis får jag behålla lite kroppsvärme nu när täckbyxorna är hittade.

Så, imorgon kör vi ett lydnadspass, och oj vad jag ser fram emot det! Jag har inte riktigt kommit fram till exakt vad vi ska jobba med, men jag funderar på att lägga fokus på fotgåendet och stadgan i framför allt inkallningen. Långlinan ska även med, för att kunna jobba lite mer på avstånd då vi även ska möta upp Miriam och hennes Dutch. Nättäckena från BoT hänger redan i bilen redo att komma till användning, då jag trots kylan kommer att köra Atlas i pass om 10 minuter och däremellan vila i bilen. Skönt att man har möjlighet att slå igång dieselvärmaren ifall dagens kyla håller i sig även under morgondagen.

Jag funderar även på om Tess ska få följa med… Jag har inte kört ett enda lydnadspass med henne sedan hon var typ 2,5 (då hon tycker det här med lydnadsträning är överskattat om jag inte belönar med typ köttbullar gärna 5 gånger i minuten), men jag tänkte ändå att om hon råkar ha en bra dag där hon ändå är lite småtaggad, så skulle det ändå vara kul att se hur mycket hon minns. När Tess var yngre tränade vi både lydnad, rallylydnad och drag, men i och med hennes nästintill obefintliga intresse för momentträning har vi struntat i allt som har med det att göra och istället lagt fokus på fysträningen. Är det lite varmare än vad det har varit idag, tar jag nog med henne för att se vad hon går för.

Imorgon ska även Liam följa med, och kommer därmed att sköta träningen med Frodo. Magkänslan säger att morgondagen kommer att bli en bra dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.