Vardagsrumsträning

I och med att jag fortfarande känner mig dålig, även om jag mår mycket bättre än vad jag gjorde för några dagar sedan, har vi tränat inne i vardagsrummet idag. Med Frodo har vi fortsatt med ”stanna”, vilket går bättre för varje dag som går. Idag har jag kunnat vänta ut honom ännu lite längre, och han har dessutom fixat att stanna kvar bredvid Tess & Atlas utan problem. I vanliga fall brukar jag eller Liam (den som inte fotograferar) stå med en godis/leksak precis bakom kameran för att få honom att hålla fokus, haha. Att jag, helt ensam, idag dessutom lyckats sätta mig på huk för att ta kort på hundarna är ännu mer imponerande! Tidigare har man blivit överöst med kärlek så fort man satt sig på huk, man ser redan innan hur han förbereder sig för att attackera med ofrivilligt mallehångel, haha. Men, idag satt han kvar. Jämför gärna den snart fem månader gamla mallevalpens tassar med Tess & Atlas tassar… Rätt stora 🙂

Med Atlas har jag jobbat på stadgan i ”sitt”, och framför allt när det kommer till själva momentet ”inkallning”. Som jag skrev tidigare har han egentligen inte några problem med stadgan, men han vill ju som sagt lägga sig ner så fort jag gör ett lydnadsmoment av det hela (alltid så sugen på fjärren). Men, idag satt han kvar. Länge dessutom! Jag väntade ut honom åtminstone en halv minut, och såg inte några som helst tendenser till att han tänkte lägga sig ner, utan han satt där och höll fin ögonkontakt med mig istället i väntan på nästa kommando (som aldrig kom, utan han fick njuta av ljudet av klickern istället). Så himla lycklig över att det här faktiskt börjar fungera nu, att poletten börjar trilla ner. Åtminstone i en helt störningsfri miljö. Så länge som jag väntade ut honom idag har jag inte vågar göra tidigare, med risk för att han då istället misslyckas och lägger sig ner, så idag är jag mer än nöjd med min blåa kille 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.