Stadga med Atlas

Idag har vi kämpat vidare med stadgan i sitt. Jag har provat lite olika saker för att få honom att inte lägga sig ner när jag backar undan för att köra en inkallning (lydnad startklass), och då jag inte provat någonting tillräckligt länge vet jag egentligen inte vad som ger bäst resultat… Men jag har provat att kalla in honom från sittande vid olika tillfällen, men alltid under gång. Jag har backat bort från honom, och kallat in honom olika snabbt. Ibland har jag backat under 2 meter, ibland 5 meter och ibland 10 meter. Detta har gjort att jag ändrar hans förväntan, att han inte riktigt vet vad som ska hända. Detta har också gjort att han inte lägger sig ner alls lika ofta som tidigare när jag väl stannar. Jag har också helt slutat träna på fjärrdirigeringen, för den sitter och behöver inte tränas mer på förrän inkallningen sitter till 110%. Idag har vi däremot tränat på stadgan i sitt. Jag har hoppat runt och stört honom, han sitter kvar. Jag har puttat på honom, han stretar emot. Stadgan har han, förutom när jag backar undan och gör ett inkallningsmoment av det hela. Jag har även tränat stadgan just i momentet också, genom att backa undan, stanna, klicka och belöna för att han ska förstå att han faktiskt ska sitta kvar. Han har en sådan förväntan att när han lägger sig ner, så slänger han sig ner. Han tycker det här med fjärrdirigering är roligt, men jag försöker få honom att förstå att lydnaden består av fler moment än bara fjärren om och om igen… 🙂 Älskade hund, det kommer att bli bra det här till slut. Du är bra söt när du slänger dig ner med huvudet mellan framtassarna, det ska du ha cred för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.