Invägning & Valpträning

I och med att jag är sjuk så blir det inte någon intensiv träning nu, och framför allt inte utomhus, däremot gör vi lite småövningar inne istället för att hundarna ändå ska få göra någonting. Frodo behöver få använda huvudet dagligen för att må bra och hålla sig balanserad, och då räcker det med bara 20 minuter om dagen utstrött på hela dygnet då han inte ens är 5 månader än. Idag har vi jobbat lite med att stanna kvar. ”Sitt” vet han precis vad det betyder, så det är han riktigt bra på nu, men däremot vill han ju gärna resa sig och följa efter om jag börjar röra på mig (det räcker med att jag tar ett steg åt ena hållet för att Frodo tycker att han också ska göra det). Idag har vi därför jobbat med det, att alltså stanna kvar oavsett om jag går fram och tillbaka. Idag var egentligen första träningspasset just på den fronten, men trots det lyckades jag faktiskt ta några steg fram och tillbaka utan att han reste sig. Han ville gärna, man såg på honom att han var påväg men han hejdade sig, för att han förstod att det var det här med att sitta kvar som vi jobbade med idag. Vi höll inte på mer än max 3 minuter, så det är rätt sjukt vad snabblärd han är. Jag märker på honom, att om jag skulle sätta mig på huk så skulle störningen bli alldeles för svår för Frodo, så än så länge är jag bara runt och traskar framför honom. Det är ju trots allt viktigt att inte gå för fort fram, och alltid låta honom lyckas med de uppgifter man ger honom. Frodo växer för varje dag som går och det är jätteroligt att se honom utvecklas! 🙂

På tal om att Frodo växer för varje dag som går… Det är inte bara mentalt, utan han börjar bli stor nu. Jag samlade ork och åkte iväg för att väga alla hundarna idag, och blev lite smått överraskad när jag såg Frodos vikt. Tess & Atlas vägdes däremot in på 25,7 respektive 23,4 kg, vilket är en bra vikt för de båda. Så här har däremot Frodos vikt sett ut sedan han kom till oss vid 15 veckor:

13,1 kg (1/11)
13,2 kg (2/11)
13,5 kg (6/11)
14,6 kg (7/11)
15,1 kg (8/11)
16,2 kg (14/11)
16,5 kg (21/11)
17,4 kg (23/11)
18,7 kg (4/12)
20,0 kg (11/12)

Idag vägdes alltså Frodo in på 20 kg! :O Frodo är bara 4 månader och 3 veckor gammal, och väger redan 20 kg?! Hans tassar är dessutom större än Tess tassar, och han har redan storlek 55 i BoT-täcken… Herregud, var ska detta sluta… Som vuxen kommer nog inte Frodo att jobba som tjänstehund inom Försvarsmakten, utan fortsätter han växa i den här takten kommer han nog istället att starta på Solvalla, haha 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.