Gårdsliv & Stockholms Hundmässa

Efter en tid i Stockholm är vi äntligen hemma igen. Liam var tvungen att åka ner för jobb, och vi passade då bo att bo hos hans mor i Knivsta. Vi har ju alltid bott på mina föräldrars landställe tidigare, men att bo i Knivsta är betydligt trevligare. Det är alltid någon hemma så jag slipper vara själv, det ligger ute på landsbygden där de även har hästar och stallet som granne, det finns promenadvägar mellan åkrar som är sådär mysiga och perfekta att promenera med hund på. Denna vistelse har bjudit på en del fysträning, då det bara är 150 meter till närmsta skogsväg. Med tanke på alla intryck som hundarna ändå fått, i form av olika djur (på gården finns det kaniner, marsvin och katter) så har de trots allt ändå fått det de behöver. Denna aktivering har jag varvat med att lägga pärlplattor, spela mobilspel, leka kull, leka kurragömma, rita och läsa för barnen innan läggdags. Det har varit en intensiv tid, men ack så mysig!

I helgen var även hundmässan, och oj vad jag har längtat! Det enda jag egentligen planerat att köpa detta år var en apportbock från lg.apporter och tre fällar till bilen, men det blev en del annat också… Bland annat ett blått lydnadskoppel till Atlas på 120 cm, ett helt nytt BoT värmetäcke för 299:- och en orange spårlina till Frodo 🙂 Vi har även färgkodat bilen och hundarna har fått en varsin vattenskål så att de har tillgång till vatten under längre bilturer. Så nöjd med helgens shopping! 🙂

Att umgås med barn är mysigt, men risken för att man ska bli sjuk är ju också större. Självklart så drog ju jag nitlotten, och har sedan i torsdags drabbats av säsongssjuka (som hon på 1177 så fint uttryckte det) och jag har nu blivit ordinerad skonkost. Förhoppningsvis är man frisk efter 2 veckor (wohoo, det har inte ens gått en vecka än). Med tanke på detta spenderade vi dagen inomhus igår, och istället för träning klippte jag 54 klor och rengjorde hundarnas tänder från eventuell plack och tandsten. Atlas är så himla lätt att klippa klorna på, medan Tess tycker att det inte alls är så kul. Framför allt inte klorna i bak. När det däremot kommer till att göra rent tänderna, är det tvärtom. Tess nästan drar upp läppen själv och sitter tvärstill, medan Atlas måste sitta i husses knä när jag håller på för att minska skaderisken som kan uppstå om han början svänga med huvudet mitt i akten så att säga. Lilla Frodo… Ja, han är valp och han beter sig som valpar gör. Ibland är han kolugn, och ibland så bara dör han av tristess och vill springa därifrån fortare än kvickt, haha.

 

2 reaktioner på ”Gårdsliv & Stockholms Hundmässa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.