Ny hundbil, kärlek vid första ögonkastet

Efter att Frodo kom in i vårt liv har vi insett att både volvon och BMWn blir för liten, så vi har sedan dess letat efter en ny hundbil. Vi har varit lite inne på både pickups och skåpbilar, men då det skiljer en del i pris plus att vi om vi hade köpt en pickup varit tvungna att lägga till 35000-50000:- för en hundmodul så kände vi att vi hade fått mer för pengarna om vi väljer att gå för en skåpbil. Vi har varit runt till ett tiotal olika bilhandlare, provkört nästan lika många, men inte känt att vi hittat något som verkligen hade passat oss. Både jag och Liam är ganska kräsna, men framför allt Liam är mycket för teknik och jag vet att han hade velat byta bil ganska omgående om han inte hade trivts helt i den vi köpt. Efter att ha googlat runt och läst omdömen om olika bilar och märken, uteslöt jag vw caddy då komforten inte var den bästa. För oss var det viktigt att försöka hitta en bil med bra komfort och relativt trevlig teknik, då vi åker mycket bil och relativt långa distanser emellanåt. Att köpa en skåpbil är billigare än pickups, framför allt då vi i sådana fall var intresserad av en vw amarok, men däremot är det ganska mycket man måste göra själv innan en skåpbil faktiskt är färdig. Bland annat är det inte många som säljer isolerade skåpbilar, vilket känns viktigt för oss då isoleringen då måste fungera mot både värme och kyla. Men, han som köpte Epic var tvungen att köpa en ny bil då han inte får plats med 6 hundar i den bilen han hade, och självklart visade jag intresse för den direkt! Han skulle sälja den som färdigutrustad hundbil, det vill säga att den är både isolerad och med en riktigt bra burlösning från Alu-Flex. Efter att ha pratat lite mer om detaljer angående bilen visar det sig att den även är bra utrustad, sätena är bytta till familjebilssäten vilket gör att komforten blir ungefär hundra gånger bättre, stor display i fram med inbyggd backkamera är installerad, extraljus i fram bilket gör att helljuset ger dagsljus sitter på plats… När det kommer till burlösningen består den av 3 stora burar, två stora i bak som man kommer åt via bagegedörrarna, och en bakom våra säten som man kommer åt via sidodörren. Dessutom är det lådor på ovansidan av de bakre burarna, samt ett stort utrymme ovan den främre buren med plats för en massa saker. Inte nog med det, det finns även krokar på insidan av bagagedörrarna där man kan hänga koppel, täcken, långlinor osv. Det här är perfekt, äntligen har vi en specifik plats för dragselar och kättingar utan att bilen blir så fruktansvärt smutsig! 🙂 Ja, det är mycket som är himla bra med den här bilen, det gick liksom inte att tacka nej… I tisdags åkte Liam fram och tillbaka till Stockholm och hämtade hem denna pärla 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.