När poletten trillar ner

Herregud vilket lydnadspass vi fick till igår! Bortsett från att vi börjat få till vänstersvängar i fotgåendet var det egentligen inget som var så märkvärdigt med gårdagens lydnadspass, om man tänker momentträning. Men, det som gjorde gårdagens lydnadspass så fantastiskt var att vi fick till det bland andra hundar! Igår åkte vi bort till hallen där vi mötte Miriam och hennes fina Dutch, och tanken var att träna lydnad och passivitet bland andra hundar. Vi varvade de som vanligt, första varvet värmde vi hundarna en och en, för att sedan sätta ihop dem två och två. Jag tänkte att jag skulle prova träna med Atlas tillsammans med Liam och Frodo, då de två bor tillsammans och därav skulle inte retningen bli alltför stor. För att undvika att Frodo ska få svårt att koncentrera sig bland andra hundar, får han vänja sig att träna tillsammans med andra från början, så Frodo och Dutch fick träna tillsammans medan Atlas hade vila i bilen. När jag ser hur bra det går för Frodo, hur duktig han är trots störning av annan hund, får jag en känsla av att även Atlas kommer att fixa det här. Både Frodo och Dutch är fokuserade på sina förare, så jag väljer att utan att säga så mycket bara gå ut och hämta honom. På väg in från bilen visar jag Atlas att jag har korv på mig, och gör lite snabba övningar med honom precis utanför för att han ska hålla fokus på mig. Vi går in, han går upp lite i varv men inte alls lika mycket som vanligt. Vi går in och sätter oss och kör lite kontaktävningar, vilket går väldigt bra. Frodo reagerar lite på att Atlas kommer in, men Liam kan bryta honom och få honom i fortsatt arbete. När Frodo började bli trött (ja, det slår ju verkligen över från jättefokuserade till noll fokus på en sekund, så inte alltid så lätt att hänga med) valde han att springa bort till Dutch och Miriam, då han kände att den där Dutch, han är nog leksugen. Det var han inte. Han var nyfiken men relativt obrydd. Bortsett från denna händelse var Frodo riktigt duktig igår 🙂

När Frodo sprang fram till Dutch gick Atlas upp i varv och betedde sig lite som han gjorde i början av vår träning, men det var förståeligt då det helt plötsligt blev lite mer action på plan, så att säga. Frodo fick gå ut och vila i bilen, och jag fortsatte med kontaktövningar med Atlas. Jag ville utmana honom lite, då det gick så himla bra, så vi tog ut avståndet till Dutch och Miriam och jag begärde längre ögonkontakt innan belöning i kontaktövningarna. Allt gick super. Jag kände att nu när han är så himla fokuserad ska jag prova mig på fotgåendet. Jag kör, och Atlas levererar. Han får dessutom till några riktigt fina vänstersvängar mitt på plan, med Dutch som åskådare. Jag är så stolt och lycklig just nu, att han äntligen börjar vänja sig och att vi snart faktiskt kan börja träna bland andra hundar. Kanske kan vi snart till och med gå med i lydnadsgruppen på brukshundklubben? 🙂 Detta gör också, att vi snart ska påbörja apporteringsträningen då detta öpnnar upp möjligheten att komma ut på tävling. Jag är så himla lycklig just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.