Vilken känsla!

Imorse vaknade jag senare än vanligt, och trots det var jag otroligt trött hela förmiddagen. Funderade på om vi kanske skulle vara hemma idag och bara ta det lugnt, men tittade sedan ner på hundarna som hade alldeles för mycket energi för att kunna njuta av en sådan dag. Med tanke på att det har regnat hela dagen var varken jag eller Liam speciellt sugna på att åka bort till klubben för ett lydnadspass, så jag skickade iväg ett meddelande till hon som har hand om bokningen av hundhallen och frågade om det möjligtvis fanns några tider idag. I väntan på svar somnade jag om på soffan, och vaknade inte förrän 1,5 timme senare. Det kanske var för det bästa, med tanke på att när jag kollade telefonen så hade hon svarat att det absolut fanns tid, och stackars Atlas ska inte behöva träna med en trött, och därmed grinig, matte. Det var bara att byta om, packa in alla hundar med tillbehör i bilen och ge sig iväg. Inget kaffe blev det idag heller, så innan hundträingen stannade vi på macken för en hämtkaffe, allt för att jag och Atlas ska få så trevligt som möjligt tillsammans 🙂 Väl på plats rastar vi av Frodo innan vi går bort till entrén. Frodo som alltid varit så tuff, visade sig vara en riktig mes när vi skulle gå in i hallen, det var någonting med den där tröskeln som gjorde att han inte alls tyckte att vi skulle gå in där, haha. Efter att ha kommit över sin rädsla och sprungit in i hallen mötte han en dum hund inne i hallen, som mot all förmodan var precis lika kaxig som honom själv. Han tittade sig nämligen i spegeln. Efter att ha skällt ut den där andra hunden färdigt var han redo för lite träning!

Med Frodo har vi idag jobbat med att vara nära, vi har fortsatt med fotgåendet i form av food-drive för få in en mer exakt position, och även jobbat lite med att gå mellan benen. Vad gäller fotgåendet tycker jag att han är duktig, han har en bra attityd och älskar verkligen att arbeta. Min tanke är att fortsätta jobba på detta sätt ganska länge, för att få positionen att sitta i ryggmärgen, innan man går vidare i träningen. Det här med att skynda långsamt tror jag är en bra grej 🙂 Efter att ha jobbat med fotgåendet några minuter körde vi några snabba ligg innan det var dags för Atlas tur.

Andra passet med Frodo har vi lekt en del, samt fortsatt med det här att vara nära. Liam jobbade också lite med det här med att gå mellan benen på sin förare. Alltså att hålla ögonkontakt och följa med i förarens rörelser. Självklart får Frodo äta godis hela tiden, och han är verkligen taggad hela tiden och gör vad som helst för lite korv. Han känns så fruktansvärt lättlärd 🙂

Med Atlas har vi idag jobbat mycket med position. Han har ett fint fotgående, men som jag tidigare nämnt har han en förmåga att hamna lite långt fram emellanåt, så idag har vi fokuserat på att belöna bak honom. Jag har gjort på så sätt att jag istället för att ge godis utmed min vänstra sida, har jag kastat en leksak bakåt som han då får springa på. Efter att ha gjort detta två gånger hade hans förväntan förändrats och han gick inte alls lika långt fram längre. Ganska sjukt egentligen hur fort de lär sig! Att belöna på detta sätt med jämna mellanrum ska vi nog fortsätta göra, för att han inte ska hamna för långt fram igen… 🙂 Vi har även jobbat med vänstersvängar, vilket bara går bättre och bättre!

Sista passet med Atlas fortsatte vi med position, men för omväxlings skull tränade vi även på inkallning, sitt under marsch och hopp över hinder. Inkallningen går bättre hela tiden, idag lade han sig bara en gång vilket är stora framsteg. Jag fortsatte att backa medan jag kallade in honom, för att inte ge honom någon chans att misslyckas, men snart tror jag att jag kan stanna till ordentligt varje gång utan att han lägger sig ned. Sitt under marsch kan han, det gör han riktigt bra, så det gjorde vi mest för att han skulle få känna sig grym helt enkelt, haha 🙂 Hopp över hinder körde vi bara två gånger, vi hann inte så mycket mer än så. Första gången satte han sig helsnett, men andra gången gick det betydligt bättre.

Den här dagen har verkligen varit så otroligt bra, vilken känsla vi hade! Atlas har varit jättetaggad på allt, haft världens attityd och glädje och allt har flytit på så himla bra. Trots att Liam kastade leksaker precis framför nosen på honom i fotgåendet höll han position, även om han tittade snabbt på leksaken. Jag är så nöjd med dagen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.