Man lär sig något nytt varje dag

Igår åkte vi bort till Loboo för att titta lite på nya leksaker till hundarna. Atlas har ju en förkärlek till mjuka kramdjur och liknande, och ankan som vi har hemma är lite svår att använda i träningen då den är lite stor. Vi hittade kampludd i behändig storlek, så vi köpte två stycken så att även Frodo skulle få en. Hade han fått bestämma hade vi köpt allihopa, han försökte plocka på sig varenda en, haha 🙂 I förmiddags tänkte jag att jag skulle prova använda denna i träning, så vi åkte bort till brukshundklubben. Hade det varit någon där hade jag passat på att passivitetsträna då vi verkligen behöver göra det, men tyvärr skulle de som var där när vi kom precis åka. Innan vi satte igång satt jag och bara samlade energi ett tag, då jag varit helt slut hela dagen men ändå känt att hundarna behövde göra något. Liam och Frodo tog med sig två leksaker, kampluddet vi köpte igår samt en kamptrasa, och gick ut på planen för att träna inkallning. Jag förbereder mig själv rent mentalt samtdigt som jag plockar på mig korv och kampluddet. Ut med hund ur buren, och sedan började vi värma upp på parkeringen. Atlas var jätteduktig, men jäklar vad ont det gör att belöna honom utan handskar nu när det börjar bli lite kallare, han tar ju liksom hela handen… Måste köpa ett par. Jag har funderat på BoT-handskar då de är tunna och enligt recensioner och produktbeskrivning håller värmer bra för att vara så tunna, men måste nog åka iväg och prova då det känns viktigt att de ändå sitter tight på handen och inte åker runt. Men nog om det. Efter att ha känt Atlas tänder mot mina kalla fingrar bestämde jag mig för att prova den här leksaken som han bara älskar. Det var vad jag trodde i alla fall. I träning var den uppenbarligen inte alls tillräckligt rolig för att hålla fokus på mig när lillebror var och sprang och kampade med husse på samma plan. Även om han tyckte det var kul att kampa med den släppte han den ändå efter ett tag i jakt om att få vara med i husses och Frodos lek. Jag har nog allt en godishund, leksaker är inte riktigt hans grej i träning även om det kan vara jätteroligt att leka med bara för att ha roligt tillsammans. Jag var helt inställd på att han skulle tycka den var precis lika rolig i träning som annars, men där hade jag jättefel. Man lär sig något nytt varje dag 🙂

Med Frodo tränade, som sagt, Liam lite inkallning, men främst var det bara lek för att han ska lära sig att det alltid är himla roligt att vara med husse 🙂 Med tanke på att han var lös, och bara sprang fram till mig och Atlas en gång i början, så tycker jag att han var jätteduktig. Han är ganska självständig och modig så han är inte rädd för att ge sig ut på egna äventyr, men idag har han trots allt hållt sig vid husse 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.