Patrullhund? Nej. Polishund? Ja.

Epic var ju tänkt att gå i tjänst, som patrullhund men även inom väktartjänst. Tyvärr så är hon inte lämplig till denna typ av arbete på grund av sociala brister. Vi tog därför beslutet att omplacera henne, och letade efter ett hem där hon skulle få arbeta med spår- och nosarbete. Denna typ av arbete är något hon brinner för, och hon ser själva spåret som självbelönande. När vi bestämde oss för att omplacera Epic, förstod jag att det skulle bli svårt att hitta en förare som skulle vara intresserad av en malinois med låga ambitioner inom hundsport. Epic är väldigt loj i lydnaden, så inte heller BSL är någonting för henne. Så, vi behövde hitta ett hem som var otroligt intresserade av spår, och inte så mycket annat.. En svår uppgift när man ska omplacera en malinois. Vi lade ut en annons på facebook där jag försökte vara så ärlig som bara möjligt, jag tog upp både positiva och negativa egenskaper, för att hitta ett hem där hon får stanna livet ut. Det sista jag ville var att hon skulle bli någon vandringspokal…

Många hörde av sig, men det var inte en enda där det kändes helt rätt… Efter ett tag fick jag kontakt med en kille, en bekant till mig, som eventuellt skulle vara intresserad av henne. Han bor i hus, har 5 hundar sedan tidigare och utbildar alla mot polisiär tjänst. Hans hundar är utbildade inom liksök, narkotikasök och en av dem är även utbildad terapihund. Detta kändes perfekt, då det är precis den typen av hem och arbete som skulle passa Epic. Vi var och hälsade på, och allt kändes super. Den första mannen hon inte känner som hon ändå varit positiv till sedan start. Vi var där mitt i veckan och kom överrens om att vi skulle mötas även på fredagen för att han skulle få prova ha henne under helgen, och se hur hon fungerar med de övriga. Allt gick bra, hon var lite på sin vakt i början, men allt flöt på bra och hon blev mer och mer avslappnad hela tiden. I och med att det fungerat bra under helgen, fick hon stanna ytterligare och avtal skrevs där vi bland annat inkluderade en prövotid på 1 månad. Redan efter bara 12 dagar talades vi vid och han berättade att han nu har bestämt sig för att behålla henne. Han tycker verkligen om henne, han ser vilken potential hon har och hon passar verkligen in i flocken. Nu ska Epic få utbilda sig inom liksök och efter avslutad utbildning få hjälpa polisen vid brottsplatsundersökningar. Hon passade inte som väktarhund eller patrullhund, men hon fick ett annat sällhällsnyttigt arbete istället. Till Epic har vi hittat världens bästa hem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.