Malinator´s Fellow Frodo ”Frodo”

Under morgonen begav oss jag & Frodo ut på en promenad med Angelica. Jag bestämde mig för att ta Frodo ensam, då jag dels ville vara lite social (då jag lägger 100% fokus på hundarna nu när de ska vänja sig vid att gå i grupp) och dels ville träna Frodo i möten med andra hundar och människor. Det är mycket hund i denna lilla kille, och jag känner att jag kommer att bli gråhårig innan han landat med alla fyra tassarna på jorden, haha 🙂 För att kunna avleda honom tog jag med mig korv och en boll ut, för att kunna ta reda på vad han tycker bäst om. Korv har vi använt tidigare, vilket är ett säkert kort, men kanske tycker han även att leksaker är trevligt. Första mötet fick vi bara 10 meter utanför dörren, en kvinna kommer gående. Frodo reagerade kraftigt, kraftigare än han brukar, vilket jag tror kan bero på att denna kvinna bar slöja. Jag misstänker att vi skulle få samma reaktion i möte med någon som bär keps också, då de flesta valpar/unghundar brukar kunna reagera annorlunda på just detta. Jag tog fram bollen för att försöka avleda, men det gick sådär. Kvinnan blev dessutom lite småskraj vilket bara triggade lilleman, så vi gick med bestämda steg därifrån och jag tog till mig att leksaker kanske inte är den bästa belöningen i just denna träning. Därefter mötte vi Angelica, som han har träffat tidigare, så jag satte honom ner och avledde med korv för att han skulle behålla lugnet. När hon kom närmare fick hon en liten bit av korv av mig att ge till Frodo, för att han ska börja koppla människor med godsaker. Att avleda med korv gick hundra gånger bättre, och kanske är det just mat vi ska använda oss av när det kommer till situationer där man vill kunna avleda.

Senare under promenaden fick vi endast ett möte, en kvinna passerade och jag avledde Frodo innan han hann tänka tanken att reagera på denne. Han fokuserade helt på mig och skötte sig väldigt bra, så pass bra att vi dessutom fick beröm för hur fin och duktig han är 🙂 Tyvärr var det också det enda direkta mötet vi fick under resten av promenaden. Däremot passerade vi trädgårdar där människor var ute, vilket inte var några som helst problem att avleda. Då är ju ändå avståndet relativt stort och ingen som egentligen uppmärksammade honom. Snart kommer det här med möten inte längre att vara några som helst problem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.