Promenader i grupp

Idag var första dagen jag promenerade Frodo tillsammans med Tess & Atlas. Jag tog Tess & Atlas en åt gången då Frodo tycker att sina syskon är otroligt roliga och jag kände att jag ändå ville ha en viss koncentration och ett visst fokus. Först ut var Atlas & Frodo. I början ville båda två leka med varandra (ja, Atlas blir typ en valp på nytt när han umgås med sådana) men Atlas förstod ganska snabbt att det inte alls var det som var planen, och lugnade sig snabbt. Frodo däremot tycker att livet leker och försökte få igång Atlas mest hela tiden. Ett helt väntat agerande av lilleman. Jag kortade ner kopplet på båda två för att lättare kunna styra dem, och överraskande nog dämpade sig Frodo relativt snabbt. Kan ju kanske ha att göra med att han även blev tillsagd av Atlas, Atlas vet ju trots allt att man inte leker i koppel, haha. Jag måste ändå säga att Frodo är väldigt lyhörd och arbetsvillig för att bara vara dryga 15 veckor. Av hänsyn till hans ålder gick vi bara runt kvarteret, och i slutet av promenaden var de duktiga och struntade i varandra. Efter promenaden kröp Frodo in under soffan, hans favoritplats, och somnade snabbt.

Efter att Frodo sovit och lagrat på sig en massa energi var det dags att ta en kort promenad med Tess. Tess är världens snällaste hund och säger väldigt sällan till, det krävs otroligt mycket innan hon tappar tålamodet, så jag räknade med att denna promenad skulle bli lite flamsigare. Tess gick snällt vid min sida hela promenaden, med Frodo hoppandes runt ansiktet på henne. Han gjorde allt för att få igång henne. Tess leker inte med vem som helst, och framför allt inte med valpar, så hon ignorerade honom fullständigt. Det struntade dock Frodo helt i, så efter ett tag fick jag hjälpa henne med att hålla Frodo lite på avstånd. Även om hon är världens snällaste med ett tålamod som ingen annan, har även hon en gräns, och självklart hjälper jag henne om hon blir besvärad. När Frodo då istället hölls på avstånd kunde han inte riktigt släppa henne, och försökte då istället bita tag i hennes koppel. Han var så engagerad, och Tess var helt obrydd då han inte längre hoppade i ansiktet på henne. Det slutade med att Frodo var ute och gick med Tess, och jag var ute och gick med Frodo, haha 🙂

Då dessa två promenader under förmiddagen/lunchen var så otroligt korta, gick vi en till kortis alldeles nyss. Kvällsrundan fick jag sällskap på, då Liam nu vaknat efter nattjobb. Tess & Atlas fick promenera med mig, och jäklar vad dryg Atlas var. Han har verkligen sina stunder, där han antingen är perfekt eller jättejobbig. I julklapp önskar jag mig ett midjebälte, Baggen Softbelt Race, för att slippa påfresta min rygg och vänster axel (har två diskbråck i ryggen och en invaliditet i vänster axel efter en trafikolycka). Jag hade ett tidigare, men som nu blivit för stort. För att underlätta bytte vi hundar, så Liam fick promenera med Atlas och jag med de andra två. Med husse går Atlas bättre, han har nog mer respekt för honom, och dessutom är han bättre än mig på att leka med hundarna. Han är helt enkelt roligare än mig 🙂 Även om Atlas inte gick klockrent gick han betydligt bättre när han dessutom fick gå ensam. Han blir ju ofta ganska triggad av de andra när de går i grupp, något som känns som ett evighetsprojekt. En vacker dag trillar väl den där poletten ner… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.