Vänstersvängar & Tempoväxlingar

För att behålla arbetsglädjen med Atlas lägger jag fokus på mer struktuella och organiserade korta träningspass med fokus på bara ett fåtal lydnadsmoment per gång. Idag tränade vi i kanske 20 minuter, och lade fokus på fritt följ. Jag försöker att få till intensiva pass där jag avslutar när det går som bäst. Tidigare har jag åkt iväg på hundträning med tanken att jag ska träna lydnad, men inte mer specifikt än så. Detta har gjort att jag aldrig riktigt vetat exakt vad jag ska träna på utan det har blivit en salig blandning av allt och ingenting. Dessutom fungerar man ju på så sätt att det är roligt att se resultat, vilket också gör att man hellre finslipar på sådant som nästan sitter perfekt, istället för att lägga fokus på det som verkligen behöver jobbas mer med.

Idag lade vi som sagt fokus på det fria följet. Detta moment har jag också brytit ner och lagt mer specifikt fokus på tempoväxlingar och vänstersvängar, för det är där vi har som mest saker att jobba med. Det här med att gå långsamt är inte alltid helt lätt, men vi jobbar på det och vi gör framsteg varje dag. Atlas har lättare för tempoväxlingen från normalt till snabbt tempo, medan det är betydligt svårare att gå från normalt till långsamt tempo. Han vill gärna sätta sig ner när det går för långsamt, men desto längre in i träningspasset vi kom, desto lättare blev det. Vi har inte jobbat jättemycket just på den delen av det fria följet tidigare, så jag har full förståelse för att vi behöver lägga en del fokus där.

Även vänstersvängar behöver vi lägga mycket tid på. Han hänger inte riktigt med utan har en förmåga att gena istället för att följa. Vi behöver fortsätta att arbeta med bakdelskontroll och bryta ner momentet genom att träna vänstersvängar och det fria följet för sig, för att sedan lägga ihop dem. Idag jobbade vi med att bara få till vänstersvängarna genom att byta position på samma plats. Det kommer att ta tid, men jäklar vad glad jag kommer att vara dagen det sitter alldeles perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.