Inkallning, sitt under gång, fjärrdirigering

Idag gick jag igenom de sista tre momenten i startklass; inkallning, sitt under gång och fjärrdirigering. Fjärrdirigeringen klarade han klockrent, det var inte några som helst problem. Däremot stod jag ganska nära honom (måste dubbelkolla avståndet under tävling), men det var mest för att vi bara skulle gå igenom momentet och se huruvida det sitter eller inte. Nästa lydnadspass ska vi börja titta på avståndet och jobba utefter det, plus lite till.

Det momentet som jag trodde skulle sitta nästintill perfekt idag, men som inte alls gjorde det, var sitt under gång. Det har vi aldrig egentligen haft några som helst problem med tidigare, men idag i början av momentträningen reste han sig upp så fort jag började närma mig svansen på honom. Jaså, tänkte jag, här får vi nog börja om från noll. Jag provade att bara sätta honom och sedan traska lite fram och tillbaka, vilket inte var några problem. Efter ett tag försökte jag mig på att gå runt honom, vilket då gick alldeles utmärkt. Jag behövde bara fräscha upp hans minne tror jag. Men, i och med att han ville resa sig i början är detta ett moment där vi ska arbeta med stadgan.

Vi avslutade passet med att kolla av inkallningen. Efter gårdagens lydnadspass misstänkte jag att jag skulle behöva hjälpa honom in i rätt position, vilket också behövdes. Detta är någonting som han har kunnat tidigare och som jag tror, om man bara jobbar med det regelbundet, snart sitter igen 🙂

Avslutningsvis håller han ett fortsatt fokus och en enorm glädje i de allra flesta momenten 🙂


Även Epic har fått jobba med fotgåendet idag. I början var hon lite loj och seg, hon trodde att hon och husse bara var ute på en mysig kvällspromenad, men så fort hon fattat galoppen gick det av bara farten. Vi har idag börjat lägga kommando på momentet, och tror och hoppas att vi snart kan börja jobba med uthålligheten. Vi har fått börja om på noll, men sakta men säkert börjat vi få fram ett fint fotgående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.