Privatträning Patrullhundslydnad

Idag har vi varit iväg på privatträning med Epic. Då hon helt tappat glädjen i lydnaden kände vi att det var dags att ta hjälp av en instruktör, som själv har utbildat hundar inom patrull och specialsök. Fokus ligger alltså på patrullhundslydnad. Instruktören märkte ganska snabbt vad det var vi menade med att hon känns lite loj just i lydnaden, men att det absolut finns ordentligt med potential i Epic (vilket vi redan visste, vi måste bara locka fram glädjen igen). Vi gick igenom två moment, platsliggning samt linförighet. Linförigheten tränades på så sätt att Liam fick promenera med Epic mellan två koner, utan kommandon, utan korrigeringar, bara promenera. När hon sedan sökte kontakt på rätt sida, fick hon belöning i form av skinkost på tub. Jag blev helt överlycklig när jag såg henne arbeta. Inte för att hon väldigt snabbt förstod övningen, utan för att hon inte gled ut med rumpan. Vi har tränat på bakdelskontrollen med henne, och jäklar vad det syntes. Så himla kul! Liam skulle sedan öka takten lite, med tanken att hon skulle få lite fart i momentet, men då blev hon väldigt loj istället och hann inte med… Så vi får helt enkelt lägga in ett högre tempo efter att vi fått tillbaka glädjen helt enkelt. Vi får skynda långsamt 🙂

I platsliggningen ville instruktören egentligen bara se hur länge hon kan ligga innan hon reser sig, för att få ett utgångsläge. Med tanke på störningen runt omkring, en ny instruktör och någon som körde åkgräsklippare på samma plan som vi tränade på, var hon duktig. Hon låg i en minut, men jag tror att hon hade kunnat ligga längre. Varför hon reste sig var för att åkgräsklipparen körde cirka 1 meter precis bakom henne. Hon reste sig inte på en gång, utan när den åkte precis bakom henne låg hon kvar men tittade runt omkring sig för att hålla koll på den. När den passerat reste hon sig. Men med tanke på störningen, är jag stolt över henne. Bortsett från denna störning höll hon fin kontakt med Liam under hela momentet.

Efter dessa pass var hon helt slut. Vi gick in i stugan och pratade lite, och som den knähund som hon ändå är hoppade hon upp i husses knä och somnade nästan på plats. Älskade hund, det här kommer att bli riktigt bra till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.