Dagens långpromenad

Idag har vi varit ute hela eftermiddagen, vädret har ju varit alldeles fantastiskt! 🙂 Vi  Vi tog det lugnt på förmiddagen, och efter att jag skjutsat Liam till jobbet vid 14:00 åkte jag och Tess till Solvik för en promenad. Tess ska nämligen tillbringa helgen hos mina föräldrar, så vi stannade till för en promenad på väg hem till dem. Att promenera med Tess är som balsam för själen. Hon är så lätt på något sätt, fungerar med allt och alla och lyssnar väldigt bra. Det blev en promenad på lite drygt 2 km, men i och med att hon sprang lös så kändes det ändå helt okej.. Skönt att hon inte varje dag kräver så mycket 🙂

Efter promenaden med Tess åkte jag hem för att ta ut Atlas, Lyra & Epic. Startade med Epic som bara skulle få gå ut och kissa och bajsa, och stackaren är fruktansvärt dålig i magen… Hon blev det igår efter att vi varit hos veterinären, och misstänkte att det kanske var smärtstillande eller de lugnande hon fick där som satte igång magen på henne. Igår kväll var det lite bättre, men imorse efter att hon fått frukost (och därmed också rimadyl) blev hon jättedålig igen… Jag försökte ringa till veterinären men i och med att det är helg fick jag inte tag i dem, men vi gör så att vi avbryter kuren tills vidare. På måndag ska jag ringa tillbaka till dem och se om vi ska hitta någonting annat som fungerar bättre, eller om vi ska fortsätta ”vänta ut” smärtan tills vi har tid hos otropeden. Nu har hon fått vätskeersättning i vattnet då hon förlorat mycket vätska det senaste dygnet… 😦

Ja, då var det bara Atlas & Lyra kvar för idag. Jag bestämde mig för att ta en långpromenad med dem, då de verkligen behövde komma ut och röra lite på sig (precis som sin matte). I vanliga fall brukar Lyra vara väldigt trevlig att promenera med, men idag vet jag inte vad som hände. Hon drog i kopplet under hela promenaden (de 7 kilometrarna som de var kopplade), hoppade runt och fjantade sig och blev allmänt dryg och otrevlig i varenda hundmöte. Visst att hon aldrig har varit klockren i hundmöten, men såhär illa brukar det inte vara. Atlas, som numera är ganska klockren i hundmöten, började till och med reagera och skälla vilket han inte har gjort på väldigt länge nu. Med Atlas har jag jobbat mycket med just den problematiken, och det är inte ett problem jag saknar… Jag hoppas innerligt att det här var en engångsföreteelse. I övrigt då… Efter att ha promenerat i lite drygt 2,5 kilomter kom vi till spåret, där jag efter en stund valde att släppa dem för att låta de springa av sig. Jag tänkte att de skulle lugna ner sig lite då jag kände att min kropp höll på att gå sönder. Även Atlas har varit dryg i kopplet idag av någon anledning och det fungerar liksom inte om man ska gå såhär långt som jag gjorde idag. Lösa är de båda bra, så jag lät de gå lösa i några kilometer när vi ändå befann oss i spåret… 🙂 Vi fick inte ett enda hundmöte under dessa 5 km vi gick i spåret, men däremot fick vi två stycken möten med män på långfärdsskidor. Jag hade lite tur, för ena gången var hundarna lösa… Jag vet inte riktigt hur de reagerar på människor på långfärdsskidor, men Atlas stannade vi mig där han redan befann sig och Lyra kom på inkallning. Jag valde ju att ta spåret på 5 km så sent som möjligt (innan solen gick ner) för att undvika så många möten som möjligt. Men men, bortsett från dessa möten var det bara jag, hundarna och skogen… Precis som det ska vara 🙂 Promenaden blev totalt 9,3 kilometer, varav 2,3 kilometer lösspring, så nu har vi trötta hundar här hemma 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.