”Sibirisk kyla” var det va?

De senaste dagarna har varit riktigt kalla, trots att de bara har varit -10 har man inte velat spendera mer tid än nödvändigt utomhus. I Stockholm har vi en sådan vidrig fuktig kyla, en kyla som går igenom varenda plagg man bär och som gör att man fryser något så fruktansvärt mycket bara genom att tänka tanken av att behöva gå ut. Tacka vet jag norr över, där kylan är torr och behaglig. När det börjar närma sig -10 grader ute blir hundarna märkbart kalla. Tess får en ordentlig köldkramp vid dessa låga temperaturer, vilket gjorde att jag för 2 år sedan köpte skor till henne för att överhuvudtaget kunna gå korta rundor med henne. Sist det var såhär kallt var ju faktiskt vintern 2015-2016, och då var Atlas så pass liten att han sprang runt och höll sig varm, och att vi på grund av hans ålder bara tog korta promenader i alla fall. Nu i dagarna har jag märkt även på Atlas att han är märkbart påverkad av kylan, då även han har börjat hoppa på tre ben och lägger sig för att slicka på tassarna. Även vilddjuret Epic, som i princip aldrig står still, har agerat på samma sät… Ja, det är faktiskt bara Lyra som tycker att det är skönt ute i snön såhär års, hon ligger gärna i snön och bara myser, haha 🙂

Under de här dagarna har vi därför tagit kortare promenader och ägnat oss åt aktiviteter som inte tar så lång tid att genomföra 🙂 I onsdags åkte vi bort med Lyra & Atlas till sandtaget för att låta de springa va sig. För Tess var det alldeles för kallt, så för hennes egen skull fick hon stanna hemma och vara barnvakt åt Epic (som fortfarande är skadad). Det tog dock inte lång tid innan Atlas började visa på frossa och höll sig på skogsvägen istället för att springa off-road med Lyra, och vi valde därför att vända istället för att gå hela rundan.  Till och med ”skägget” på Atlas frös, haha 🙂 De hade i alla fall roligt så länge de varade, vilket är det viktigaste! 🙂

I och med att Lyra faktiskt är den enda i flocken som tycker det är roligt och mysigt och sådär i ute i kylan så har vi fokuserat på fysträning och korta promenader. Igår gick bilen sönder och vi tog därför med hundarna på en promenad bort till Liams farmor som bor nära för att låna en bil därifrån. Vi passade då på att ”fysträna” Tess & Atlas. Tess fick gå med klövjeväska med typ ingen vikt överhuvudtaget, och Atlas fick gå med viktmanschetter med en vikt på 22 gram (Atlas sin vikt i gram), vilket är en bra startvikt. Till Liams farmor är det inte mer än 1 kilometer så det blev ett väldigt kort fyspass, men bättre än ingenting 🙂

Även idag har det varit väldigt kallt ute, men mitt på dagen blev det så varmt som -6 grader och vi passade därför på att köra en dw-runda med Tess & Atlas. I och med att Tess har dåliga höfter (HD D) så är dw-träningen viktig för henne, för att bibehålla en god muskelatur kring höfterna. Jag vill ju att älsklingen ska hålla så länge som möjligt så klart. Vi gick i sandtaget som möjligt, så himla mysigt där! Enda nackdelen är att det även är ett populärt stråk för ryttare vilket gör att framför allt Atlas spårar hästbajs… Vi har dem alltid lösa när vi kör dw men vissa gånger är han så fokuserad på att leta hästbajs att han av den anledningen inte kan gå lös, haha. Med en kätting på 8,3 kg efter sig är det viktigt att han går lugnt och försiktigt utan ryck för att undvika skador. Idag var en sådan där dag då vi var tvungna att koppla Atlas efter en stund… I och med att det var några grader varmare idag har inte hundarna heller blivit lika kalla och vi har sluppit krampande och onda tassar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.