Vi satsade på milen

Idag skulle husse, Lyra & Epic ut på äventyr, medan jag, Tess & Atlas fick vara hemma. Att vara hemma med bara två av dem är ganska skönt emellanåt, det tänker jag inte förneka, och jag valde därför att ta ut dem på en långpromenad. En sådan där långpromenad jag tog regelbundet med Tess & Atlas innan flocken utökades en aning… 🙂 Tidigare har jag haft 3 olika rundor jag valt emellan, en på 6 kilometer, en på 8 kilometer och en på 10 kilometer, och idag kände jag för att ta den allra längsta. Då går jag först en promenad utmed trottoaren och på gångvägar för att sedan avsluta i motionsspåret med det spåret på 5 kilometer.

Tess skötte sig bra under nästan hela promenaden, hon gick fint på min vänstra sida även om jag ibland var tvungen att påminna henne om att hålla rätt position. Atlas sktöte sig helt okej, han drog lite ibland men jag slapp åtminstone det där vidriga rycken som ger en ryggskott. Atlas är en sådan där hund som inte gillar att gå i kort koppel, så att gå en promenad bredvid matte utan att blanda in några lydnadsmoment, är inte riktigt hans grej. Han vill gå lite före, men det betyder inte att han per automatik drar i kopplet. Vi har under promenadens gång fått två hundmöten (ett med en hund, och ett med två hundar) och ett möte med två stycken på långfärdsskidor. Det första hundmötet fick vi redan efter några hundra meter, men det gick jättebra. Tess & Atlas tittade mot hunden men varken ljudade eller försökte ta sig i den passerande hundens riktning. Den andra hundar var också lös och gick jättesnällt förbi tillsammans med sin husse utan att bry sig överhuvudtaget om våra hundar, vilket brukar vara en förutsättning för att inte Atlas ska visa några tecken på upphetsning. Hundmöte nummer två fick vi efter ca 2 km och vi mötte då en ägare med två mindre hundar. Atlas har ju tidigare tyckt att småhundar är det bästa som finns, och har blivit ganska oral då skulle man väl kanske kunna säga… Han sjunger ett litet intro i ren upphetsning. Idag gick det däremot mycket bättre. Han tittade, han drog lite men ljudade inte mer än att han gnällde lite grann, trots att den ena av de passerande hundarna började skälla på honom. Tess brydde sig inte den här gången heller, precis som vanligt 🙂

När vi kom fram till spåret var tanken att jag skulle gå spåret på 5 kilometer, så jag började följa skyltarna precis som vanligt. Problemet var att just det spåret inte var upplyst, men jag påbörjade i alla fall spåret i hopp om att det snart skulle komma belysning. Jag hade väldigt fel, och det var bara att vända om och gå tillbaka för att sedan gå spåret på 2,8 kilometer istället. Jag hade planerat att låta hundarna springa av sig när vi ändå var i skogen, och går man då det mellanlånga (finns ett motionsspår på 10 kilometer också) en söndagkväll är det sällan man får några möten och kan därmed gå lite i sin egen värld (även om man så klart har koll på sin omgivning och är beredd att kalla in hundarna om man ändå trots allt skulle få ett möte)… 🙂  Precis i början i spåret på 2,8 kilometer får vi möte av två personer, som ser ut att vara mor och son, på långfärdsskidor. Tess har tidigare stött på människor på långfärdsskidor en gång, och för Atlas var det helt nytt och därmed väldigt främmande. Jag stannade till och kopplade upp hundarna lite för att underlätta för de passerande att ta sig förbi. Hundarna sköter sig fint, ändå tills sonen passerat. Då kunde de inte längre hålla sig utan försökte undersöka vad som precis passerade samtidigt som de drog ut mot andra sidan av skogsvägen. Därefter kom mamman och passerade, och hade jag inte hållt i hundarna hade hon troligtvis fått ett trevligt välkomnade när hon så snällt passerade oss… 🙂

Dagens kvällspromenad tog ca 2 timmar, och vi promenerade i nästan 8 kilometer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.