Malinator´s Epic Echo

Epic, den där arbetsglada mallevalpen, fick följa med till BK idag för ett träningspass. Liam fokuserade på att lära in ”ligg”, som lilla damen inte riktigt har förstått vad det innebar tidigare… Hon vill ju göra allt annat än att ligga ner… Om man säger så 🙂 Efter att vi påbörjade träningen med nya metoder har hon nu börjat förstå innebörden av ordet. Liam fortsatte med denna träning idag, men lillan är så ivrig att hon helst bara vill sno belöningen fortast möjligt och blir därför också lite slarvig. Hon är ju dock bara 5,5 månad och hennes beteende är därför inte konstigt överhuvudaget, även om det ställer relativt höga krav på föraren. Hon har en förmåga att vika in ena framtassen under kroppen och lägga sig ner på sidan, istället för att lägga sig sådär snyggt med alla tassar jämt i backen. Men, vi provade ännu en ny metod idag. Lillan har ju nu börjat förstå innebörden av ordet, hon vet alltså på ett ungefär vad det är hon ska göra, även om hon inte riktigt har förstått ännu i vilken position vi faktiskt vill att hon ligger ner. När vi påbörjade träningen med Epic provade vi bland annat att föra en godisbit bakåt mellan framtassarna på henne, vilket bara fick henne att snurra runt ungefär 14 varv av iver. Numera fungerar detta på henne. Liam provade idag och de fick faktiskt till några snygga lägganden till slut 🙂 Hon lär sig fort, även om hennes snabba inlärning i samband med iver som sagt ställer relativt höga krav på föraren.

Tanken med dagens hundträning var att även jag skulle jobba med tävlingslydnaden med Atlas, men jag fick en så otrolig huvudvärk att jag kände att hundträningen för min och Atlas del får vänta tills imorgon.. Imorgon tänkte vi åka bort till skogen och låta de springa av sig, innan vi därefter åker bort till BK för ett träningspass. Livet med bruksbarn är ju alldeles fantastiskt! 🙂

Jag har under en tid varit väldigt intresserad av att börja med Nose Work med både Tess och Atlas, men inte rikigt kommit till skott än av lite olika anledningar. Det ser sjukt roligt ut och nosarbete tröttar ju dessutom ut de små liven ganska rejält.. Dessutom tror jag att de båda skulle uppskatta det otroligt mycket. Jag och Liam har därför suttit och letat grundkurser nu under kvällen, och jag har nu mailat en arrangör för att se om det finns plats kvar/om tillräckligt många anmält sig för att kursen ska starta. Jag håller tummarna! Om inte annat finns det en annan som arrangerar inte alls långt härifrån också, som jag i sådana fall tänkte höra av mig till… 🙂 Det här kommer att bli ett bra år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.